Световното клубно първенство получи първата голяма сензация. На полуфинала африканския Мазембе отстрани носителя на Копа Либертадорес Интернасионал. Бразилците отстъпиха 0:2 срещу тима от ДР Конго. Мазембе е първия африкански отбор, който ще спори за Междуконтиненталната купа. На финала конгоанците ще се изправят срещу победителя от другия полуфинал между Интер и Сеонам.

Първото полувреме в ОАЕ принадлежеше на Интернасионал, който триумфира на световното клубно първенство през 2006 г. Бразилците създадоха редица положения, които пропиляха. Тинга изпусна няколко от тях. Полувремето дойде при резултат 0:0.

И втората част започна с предимство и владеене на топката от Интернасионал. Но Мазембе, който се защитаваше добре, направи чудесна контра в 53-ата минута. Топката бе центрирана към Милота Кабангу, който с мощен удар я прати покрай безпомощния Ренан.

Интернасионал натисна още по-силно. Д'Алесандро центрира чудесно, но бившия нападател на Бетис Рафаел Собис стреля неточно с глава. Малко след това вратаря на африканците Кадиаба спаси невероятно положение. Той отрази удар на Джулиано, който бе сам срещу него. Интернасионал хвърляше всичко в атака и в 85-ата минута Мазембе реши всичко с втори гол.

Калютика пое топката в дясно от наказателното поле на съперника, финтира защитник и с силен удар по земята в близкия ъгъл изненада Ренан - 2:0. До края Интернасионал така и не успя да се отърси от шока.

Финалът на световното клубно първенство е на 18 декември. Мазембе може да стане първият отбор извън Европа или Южна Америка, който да вземе купата.